Bibliotek

/ Permalink / 0
Idag har några nya hyllor skruvats upp på Iduna. Just nu är hyllorna ganska tomma, men snart kommer de fyllas av böcker som kan vara intressanta för de som bor hos oss, anhöriga eller personal.

Någon som har läst 'Därför hoppar jag' av Naoki Higashida?
Denna och många andra kommer ni hitta hos oss!

Nåkkve

Tips och inspiration / Permalink / 0
För er som på något sätt studerat AST, själv har diagnos, är anhörig till någon eller bara är allmänt intresserad av ämnet, är nog namnet Nåkkve Balldin bekant!

Glädjande besked! 17 augusti kommer han till oss på Iduna och ska föreläsa för oss! Personal, boende och anhöriga är naturligtvis välkomna! Inbjudan till berörda kommer. Om någon annan är intresserad, får ni gärna höra av er, vi kan ev ta emot någon mer, beroende på efterfrågan. 


Mina två liv

Tips och inspiration / Permalink / 0
Ikväll började en ny serie på SVT som heter Mina två liv; 
Del 1 av 3. Ann Heberlein om livet med bipolär sjukdom, en av Sveriges vanligaste psykiska sjukdomar. Ann Heberlein, som själv är bipolär, möter andra drabbade. Prästen Liza har aldrig pratat om sin sjukdom tidigare. Skejtaren Olof fick en psykos på en semesterresa i Barcelona. Och småbarnsmamman Tove ska återigen flytta och börja om.

Om du inte såg ikväll, går det att se på SVT Play: http://www.svtplay.se/video/2961575/mina-tva-liv/mina-tva-liv-avsnitt-1Till top